FSC keurmerk

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC® uniek!

Houtproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer alle schakels aan kunnen tonen zich aan de regels van de FSC® te houden, kan een product als FSC® worden verkocht en met het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Hoe meer vraag er is naar FSC®-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd zullen worden en hoe meer de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn hiervan zullen profiteren.

Sinds december 2011 zijn wij gecertificeerd onder FSC® nr. SKH-COC-000467-Q.
Projecten waarop een FSC® keurmerk van toepassing is zullen wij met de grootste zorg behandelen.

 

  1. Kwalificaties en certificeringen
  2. FSC keurmerk
  1. Terug

Kwalificaties en Certificeringen

Gyproc
NOA Afbouw Garantie
VGM Checklist Aannemers
FSC